BrusDruštvo

Odbornici u Brusu sad neće mini hidroelektrane

Posmatračima sa strane teško da može da bude jasno šta se dešava sa dozvolama za izgradnju mini hidroelektrana u Brusu. Na jučerašnjoj hitnoj vanrednoj sednici SO Brus odbornici su većinom svojih glasova usvojili predlog koji je dalo Opštinsko veće opštine Brus o poništiavanju nekoliko lokacijskih i građevinskih dozvola za gradnju mini hidroelektrana, a koje je Opština Brus izdala ranije.

Detaljnije

Interesovanje za ovu sednicu je bilo veoma veliko, i prvi put u zadnjih nekoliko godina ovoj sednici je prisustvovao veći broj građana, a naročito meštana sela Žiljci u čijem ataru je planirana gradnja jedne od mini hidroelektrana. Uz građane, sednici je prisustvovao i jedan od investitora koji je planirao izgradnju mini hidroelektrane. On se javljao za diskusiju na početku i na kraju sednice, ali od prededavajućeg SO Brus nije dobio reč, pa se negovo mišljenje nije čulo.

Kao i uvek, očigledno su u pitanju različiti interesi. Na jednoj strani su građani koji su zabrinuti za svoju okolinu, ali  i za mogućnost navodnjavanja. Na drugoj strani su investitori sa svojim planovima. U čitavoj ovoj zbrci u najmanju ruku neozbiljno se ponela opštinska uprava Brusa koja je prvo izdala dozvole, a potom, pod pritiskom građana (ili nečeg trećeg), tražila i pronalazila formalne razloge za njihovo ukidanje.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!