BrusDruštvo

Brusjani obustavili javnu nabavku za radove na putevima

Prošle nedelje je na zvaničniom sajtu opštine Brus objavljena odluka o obustavljanju postupka javne nabavke za izvođenje radova na održavanju opštinskih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Brus.

Odluka o pokretanju postupka javne nabavke radova br. 1 za izvođenje radova na održavanju opštinskih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Brus je doneta 12.04.2017. godine. Poziv je objavljen na portalu Javnih nabavki 05.05.2017. godine sa rokom za dostavljenje ponuda do 05.06.2017. godine.

Pošto je Komisija za javnu nabavku radova br. 1 otvorila ponude, pristupila je stručnoj oceni. Sačinjen je izveštaj na osnovu kog je naručilac doneo odluku da ugovor potpiše sa firmom „Gorkop“ iz Brusa. Međutim, firma „CD HIS“ iz Niša, jedan od ponudjača, u zakonskom roku podnosi zahtev za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Njega je Komisija usvojila i delimično poništila postupak javne nabavke radova br. 1 u delu stručne ocene ponuda i donošenja odluke o dodeli ugovora Opštine Brus u postupku javne nabavke radova br. 1.

Komisija za javnu nabavku radova br. 1 iza toga ponovo pregleda pristigle ponude. Ssačinjava novi izveštaj o stručnoj oceni ponuda, i na osnovu njega naručilac 05.10.2017. donosi odluku da dodeli ugovor ponuđaču „CD HIS“.

Posle te odluke, ali i pre potpisivanja ugovora sa ponuđačem, naručilac obustavlja predmetni postupak javne nabavke, i to posle sednice SO Brus održane 13.10.2017. To se desilo zbog Odluke o rebalansu budžeta opštine Brus za 2017. godinu kojom su smanjena sredstva predviđena za sprovođenje predmetne javne nabavke, pa je izvršena izmena Plana javnih nabavki Opštinske uprave Brus za 2017. godinu, a izmene brišu ovaj postupak javne nabavke i to zbog nedostatka finansijskih sredstava za realizaciju istog.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!