Poljoprivreda

Od danas prijava na eAgrar

Svi poljoprivredni proizvođači, koji su izeli svoj eID broj, moći će da se već od danas slobodno prijavljuju u eRPG, popularno nazvan eAgrar.

Pre par dana je počela proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG). To, ujedno, predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar. Tačnije, poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem.

Cilj probnog perioda je da se prođe kroz ceo proces. U slučaju da se uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, one će biti otklonjene na vreme i osiguraće se nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.

Ukoliko je poljoprivrednicima potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj PSSS-u. Takođe, to je moguće i pozivom na broj 0800106107.

Ministarstvo još jednom poziva poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj. Takođe, i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!