Kultura

Novo udruženje muzičara

“Kultart” je udruženje muzičara koje je osnovano pre dva meseca, a danas je na konferenciji za medije promovisalo svoje planove i najavilo niz aktivnosti.

Naše udruženje je nastalo kao odgovor na potrebu da se unapredi oblast muzičke kulture i artikulišu potrebe kako članova muzičke zajednice tako i građana i građanki Kruševca. “Kultart” je član Saveza muzičkih umetnika Srbije i granskog Sindikata muzičara i osposobljeno je da posreduje u obezbeđivanju licenci za rad svojim članovima. Udruženje trenutno ima više od 70 članova. – istakao je na press konferenciji Rade Savković, predsednik Udruženja muzičara “Kultart”.

U “Kultartu” procenjuju da se u Kruševcu nekoliko stotina ljudi profesionalno bavi muzikom.

Ima dosta mesta za svirku gde se sviraju rokenrol, bluz, džez. Tu su i brojni orkestri koji sviraju na svadbama i u restoranima. Njima treba dodati i akustičare. Želja nam je da sve njih okupimo i da uvedemo red u rad branše. – naglasio je Srđan Novaković.

Rade Savković je najavio da će “Kultart” raditi na edukaciji mladih i kao prve akcije najavio muzičke radionice u Domu “Jefimija”.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!