Kultura

Evropska noć pozorišta je 17. novembra

Evropska noć pozorišta je u subotu, 17. novembra 2018. godine. Po osmi put će biti održana međunarodna manifestacija NOĆ POZORIŠTA u Republici Srbiji. Međunarodna mreža European theatre night obeležava mali jubilej – 10 godina postojanja. S tim u vezi, ovogodišnja manifestacija ponela je duh istorije pozorišnog stvaralaštva u Srbiji i realizuje se pod nazivom “Istorija kroz znamenite pozorišne ličnosti u našem gradu”.

Preko 40 različitih programskih sadržaja biće održano u gradovima: Bačka Palanka, Beograd, Čukarica, Zemun, Rakovica, Vrbas, Kruševac, Niš, Novi Sad, Futog, Prijepolje, Zrenjanin i Ćićevac. Ustanove kulture i organizacije u navedenim gradovima pripremile su obiman program.

Kulturni centar Kruševac po prvi put učestvuje u manifestaciji i odmah na početku obara rekord manifestacije! U jednom danu, od 15.00 do 24.00, za svoje sugrađane pripremili su 10 različitih sadržaja od čega čak 8 predstava.

Cilj projekta je direktan podsticaj dramskog i glumačkog stvaralaštva na prostoru cele Evrope i približavanje kulture široj javnosti.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!