Kultura

Nagradni konkurs Muzeja za osnovce i srednjoškolce

NARODNI MUZEJ KRUŠEVAC otvara nagradni likovni i foto konkurs na temu “Tamo gde je Slobodište”.

Otvorena je nova stalna postavka u Domu Slobodišta, u sklopu Memorijalnog kompleksa koji je sagrađen 1965. godine u čast nevino stradalih za vreme nemačke okupacije u periodu od 1941. do 1944. godine. Time je građanima Kruševca, ali i svima koji izraze želju, omogućeno ne samo da obiđu memorijalni kompleks sa osnovnom muzejskom postavkom, već i da u potpunosti ožive sećanje na ovu veliku tragediju elementima koji su brižljivo komponovani da čine efektnu celinu. Pozivamo vas da upravo povodom obeležavanja Vidovdana 2024. godine i vi date svoj doprinos.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji Rasinskog okruga i to u tri kategorije, na osnovu kojih će biti i podeljene nagrade za najbolji likovni rad i najbolju fotografiju:

I kategorija: mlađi osnovci (I-IV razred)
II kategorija: stariji osnovci (V-VIII razred)
III kategorija: srednjoškolci (I-IV godina)

Radove slati putem elektronske pošte na adresu slobodisteks@gmail.com ili lično doneti na Slobodište svakog radnog dana u periodu 8-19 časova. Likovni radovi kao i fotografije treba da budu potpisani na poleđini, imenom i prezimenom, razredom/odeljenjem učenika sa imenom škole koju pohađa.

Konkurs je otvoren od 17.5.2024. godine do 7.6.2024. godine.

Stručni tim će odabrati najuspelije likovne radove i fotografije, za sve kategorije, i u skladu sa tim podeliti konkursne nagrade.

Za više informacija:
Tel: 037/678-397
elektronska pošta: slobodisteks@gmail.com

Foto: Narodni muzej Kruševac

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!