Obrazovanje

Na Poljoprivrednom upisano manje od polovine mesta

Na Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu će u prvom roku biti upisano manje od polovine studenata u odnosu na planiran broj. Naime, broj mesta za upis u školsku 2020/2021 je (po smerovima):

Ratarstvo i povrtarstvo: 25 budžet i 10 samofinansirajućih
Stočarstvo: 25 budžet i 10 samofinansirajućih
Voćarstvo i vinogradarstvo: 25 budžet i 10 samofinansirajućih

Juče i prekjuče je održan prijemni ispit na Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu, i rezultati su poznati. Prema rečima dekana fakulteta, Ivana Filipovića, ostalo je još dosta slobodnih mesta “na budžetu”. Na smeru voćarstvo i vinogradarstvi ima 6 mesta, na ratarstvu i povrtarstvu 16, a na stočarstv u čak 19 slobodnih mesta. Prosta računica pokazuje da je od 75 slobodnih mesta za studente “na budžetu” pravo upisa u prvom roku steklo tek njih 34.

Očigledno je da je interesovanje budućih studenata u prvom upisnom roku otišlo na neke druge strane. Mladi su se opredeljivali za atraktivnije studije i isplativija zanimanja. Ostaje nada da će drugi upisni rok koliko – toliko dopuniti broj brucoša i opravdati postojanje ove visokoškolske ustanove u Kruševcu. Jer, Lazarevom gradu je životno potreban bar jedan fakultet.

U septembru će biti organizovan taj drugi upisni rok. Kao i u prvom, budući studenti će polagati hemiju, biologiju i test opšte kulture. Termini za prijavu i datum polaganja ispita još nisu objavljeni. Dekan fakulteta upućuje zainteresovane da prate sajt Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu. Na njemu će budući studenti pronaći sve neophodne informacije.

Dekan je podelio sa javnošću još jednu informaciju. Praktična nastava će se odvijati od 10. do 20 jula. Ona je pomerena zbog pandemije korona virusa. Biće održana uz maksimalno poštovanje propisanih mera. Filipović kaže i da je online nastava tokom vandrednog stanja uspešno održana.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!