Obrazovanje

Početna akreditacija za Poljoprivredni fakultet

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Nišu sa sedištem u Kruševcu je od Vlade Republike Srbije dobio dozvolu za rad. Kako kaže dekan fakulteta, profesor dr Ivan Filipović, konkurs za upis prve generacije studenata će biti raspisan već sutra.

“Za sada imamo početnu akreditaciju, ali je najvažnije da smo dobili dozvolu za rad. Već sutra raspisaćemo konkurs za upis prvih studenata. Prijemni ispiti će biti organizovani u okviru septembarskog ispitnog roka. Studenti koji upisuju prvu godinu studija polažu prijemni ispit iz biologije ili hemije, po izboru, i test opšte informisanosti. Kako bi smo im olakšali polaganje prijemnog ispita u očekivanju dozvole za rad organizovali smo za zainteresovane kandidate i besplatnu pripremnu nastavu. Očekujemo dobar odziv kandidata, budući da se radi o studijskim programima kojih do sada nije bilo u ovom delu Srbije.”, kaže dekan dr Ivan Filipović.

Fakultet će, upisati 75 studenata na budžetu i 30 samofinansirajućih brucoša. Studiraće se na tri smera: ratarstvo i povrtarstvo, stočarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo. Broj budžetskih i samofinansirajućih studenata na svakom smeru je po trećina ukupne cifre. Samofinansirajuće studente će školarina koštati 60.000 dinara.

Prema propisima, prvu godinu osnovnih akademskih studija može upisati lice kooje ima završeno srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju. Prilikom upisa, kandidat može imati najviše 100 poena, na osnovu uspeha iz srednje škole i prijemnom ispitu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!