Zdravlje

Ministarstvo preporučuje

Juče se, povodom korona virusa, oglasilo Ministarstvo spoljnih poslova Vlade Republike Srbije. Ministarstvo preporučuje svim građanima da do daljeg ne putuju u ugrožena područja Italije. Preporuka važi dok se aktuelna zdravstvena situacija ne normalizuje.

Na osnovu zvaničnih izveštaja o trenutnoj zdravstvenoj situaciji u Italiji, nakon porasta broja zaraženih lica od respiratorne bolesti COVID-19 (koronavirus), Vlada Italije je juče donela uredbu. Ona obuhvata čitav niz hitnih i obaveznih preventivnih mera, kako bi se izolovalo područje koje se smatra žarištem virusa.

Za sada, izolovana zona obuhvata područje severne Italije (Veneto i Lombardija). Od subote, 22. februara, autonomna regija Friuli Venecija Đulija je uvela vanredno stanje.

Mere koje su utvrđene uredbom obuhvataju zabranu udaljavanja i pristupa pogođenim mestima, odnosno područjima gde je već registrovano prisustvo virusa. Ali, i suspenziju manifestacija, javnih događaja i drugih vrsta okupljanja.

Takođe, pripisana je i suspenzija nastave u školama i rad vrtića, suspenzija rada muzeja, suspenzija aktivnosti javnih službi (osim neophodnih za život ljudi), primena obaveznog karantina sa aktivnih nadzorom i drugo. Kao i čitav niz preventivnih higijenskih mera u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa.

Imajući u vidu to da se podaci o kretanju epidemiološke situacije u Italiji menjaju i ažuriraju iz sata u sat, te da se uvode nove mere, Ministarstvo spoljnih poslova će nastaviti da prati i informiše građane Srbije o aktuelnoj zdravstvenoj situaciji u Italiji.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!