Aleksandrovac

Promocija knjige “Duša vina”

Promocija knjige “Duša vina” zakazana je za danas u Zavičajnom muzeju Župe u Aleksandrovcu. Promocija počinje u 19:00 časova.

Tekstove o vinu za ovu knjigu pisali su: Žarko Trebješanin, Branko Vasiljević, Vida Ognjenović, Dragan Jovanović Danilov, Ratko Božović, Petar Peca Popović, Veselin Vukotić, Slaviša Orlović, Milan Jovanović, Vukašin Pavlović, Sanja Domazet, Andrija Dimitrijević, Jovica Aćin, Mihajlo Pantić, Aleksandar Gatalica, Milan Tucović, Branko Đurović, Damir Grubiša, Andrija Jakšić, Vladimir Pištalo i Ivo Andrić.

Autori se bave raznim temama u kojima se vino javlja kao inspiracija ili koje su povezane s vinom. Govore o poetici vina, vedrini vina, vinu i stvaralaštvu… Bave se sunčanom stranom vina, duhom vina, svetom vina, vinom i kulturom, vinom i umetnošću, vinom i poezijom, vinom i književnošću, vinom i vinogradom, vinom i medicinom, vinom i ekologijom, vinom i slikarstvom, kratkom istorijom vina i vinopija, vinom kao tečnom ljubavlju književnosti. Na preko 250 stranica, razgovaraju o vinu, grožđu, vinogradima… U slavu vina, o duhu vina, o filozofiji vina, o kulturi vina… O duši vina…

Na promociji knjige učestvuju ljudi koji o tome mogu da kažu mnogo. To su: prof. dr Slaviša Orlović, prof. dr Milan Jovanović, prof, dr Branko Vasiljević, Petar Peca Popović i dr Radovan Đorđević.

Promocija knjige “Duša vina” je još jedna prilika za druženje i upoznavanje – dođite.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!