DruštvoZdravlje

Grad finansira vantelesnu oplodnju

Grad Kruševac još jednom finansira vantelesnu oplodnju. Danas je objavljen novi javni poziv za jednokratno novčano davanje za vantelesnu oplodnju. To je prilika da 15 parova pokuša sa procedurom koja će im omogućiti da prošire porodicu. Javni poziv je deo aktivnosti za podsticanje nataliteta. U novom pozivu je za ove namene opredeljen iznos od 1.5 miliona dinara.

Korisnik sredstava može biti žena do 50 godina starosti koja je u postupku vantelesne oplodnje pod uslovom:

– da ispunjava zdravstvene kriterijume koje je propisala Republička stručna Komisija Ministarstva zdravlja za vantelesnu oplodnju i asistiranu reprodukciju;

– da ne ispunjava uslove za uključivanje u Program vantelesne oplodnje koji finansira Republički Fond za zdravstveno osiguranje u pogledu broja pokušaja vantelesne oplodnje ili godina starosti.

Pravo na jednokratno novčano davanje za vantelesnu oplodnju ostvaruje i žena do 50 godina starosti koja je uspešno okončala postupak vantelesne oplodnje sopstvenim sredstvima, pod uslovom da podnese zahtev u roku od šest meseci od dana utvrđivanja trudnoće i da u vreme vantelesne oplodnje nije ispunjavala uslove da se uključi u Program vantelesne oplodnje koji finansira Republički Fond za zdravstveno osiguranje.

Sva neophodna dokumentacija koja se podnosi uz zahtev je navedena u tekstu poziva.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!