Sport

Marko Mišković najavio odlazak iz Napretka

Posle dva dosuđena penala protiv “čarapana” na derbiju u Nišu u poslednjem odigranom kolu Superlige, predsednik FK Napredak Marko Mišković podneo je ostavku na tu funkciju. Ostavku je podneo nezadovoljan suđenjem u meču protiv Radničkog u Nišu (3:3), dva dana nakon utakmice.

U saopštenju iz kluba stoji sledeće: “Zbog orkestrirane konstantne krađe Napretka od strane Sudijske organizacije FSS u poslednjih nekoliko sezona i nemogućnosti da se legalnim sredstvima izborimo sa time, predsednik kluba Marko Mišković podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju”.

Iz kluba su najavili da će Mišković u utorak saopštiti više informacija putem zvaničnog sajta kluba. Takođe, FK Napredak će u narednom periodu zakazati Vanrednu skupštinu. Na njoj treba da budu izabrani novi članovi klupskih organa.

Posmatrajući suđenje na Napretkovim utakmicama iz par sezona za nama, očigledno je suđenje protiv Kruševljana. I to u nezanemarljivom broju mečeva. Sve je to uticalo i na konačne plasmane kluba, kao i na mogućnost za izlazak u Evropu. Time, direktno, i na bolju prodaju igrača. Naravno, što se FSS i sudijske organizacije tiče, ovo će biti “bura u čaši vode”. Teško da će biti iole ozbiljnijih reakcija. Takav je srpski fudbal…

Ostaje pitanje finansiranja kluba u budućem periodu, kao i čitava situacija sa sponzorima. Napretku, u slučaju odlaska Miškovića, predstoje teški dani.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!