Sport

Kruševački badmintonisti visoko kotirani na evropskim rang listama

Marija Sudimac i Sergej Lukić, mladi kruševački badmintonisti, su među deset najboljih u svih pet konkurencija evropske rang liste za igrače do 17 godina koja je prekjuče objavljena. Vrhunska dostignuća u dosadašnjem toku sezone supertalentovanih srpskih reprezentativaca Marije Sudimac i Sergeja Lukića “ispisala“ su njihove trenutne plasmane na zvaničnoj rang listi Evropske badminton konfederacije za igrače do 17 godina.

Tako je Sudimčeva na dan 27. avgust 2018. sa 4.950 bodova druga igračica Starog kontinenta u konkurenciji ženskog dubla, odmah iza Ruskinje Anastasije Šapalove, koja sa 7.170 bodova drži prvo mesto. Treću poziciju na ovoj listi drži Šveđanka Sesilija Vang sa 4.325 bodova.

Pored ženskog dubla srpski reprezentativci su među 10 najboljih i u ostalim konkurencijama ove uzrasne kategorije. Sudimčeva je sa 3.275 bodova četvrta u ženskom sinlgu, a sa 3.195 bodova deveta u mešovitom dublu.

Sa 2.655 bodova Lukić je trenutno deveti u muškom singlu, a sa 4.760 bodova šesti u muškom dublu.

Priliku za nove bodove za rang liste naši reprezentativci imaće priliku da osvoje već za desetak dana na Evropskom kupu za igrače do 17 godina, Zagreb U17 Open 2018, koji će od 7. do 9. septembra biti održan u glavnom gradu Hrvatske.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!