Sport

Juniorski kup za badmintoniste

Juniorski kup – “Kruševac 2018” je održan proteklog vikenda. Posle godinu dana Kruševac je ponovo bio poprište borbi najboljih juniora u badmintonu. U organizaciji Badminton kluba Zmajevi i Badminton saveza Srbije, za odličja se borilo preko 50 takmičara i takmičarki iz devet srpskih klubova.

Turnir su obeležili Marija Sudimac i Sergej Lukić iz domaćeg kluba, ali i Mihajilo Vig iz pančevačkog Dinama. Marija i Sergej su se okitili sa po dva zlatna odličja. Sudimčeva je trijumfovala u ženskom singlu izrasne kategorije do 17 godina. U istoj kategoriji je prigrabila i najsjajnije odličje u ženskom dublu, u tandemu sa svojom klupskom drugaricom Sarom Lončar.

U istoj uzrasnoj kategoriji Lukić je bio bez premca u muškom singlu. Kao i u muškom dublu gde mu je partner bio Mihajlo Tomić iz BK Beograd.

“Čarapani” Andrej Stolić i Lana Pavlović iz BK Zmajevi slavili su u singlovima takmičara do 11 godina.

U muškom singlu kategorije U15 trofej je pripao Aleksandru Jovičiću iz BK Ravens KG. U ženskom singlu zasijala je Nina Bogdanović iz BK Zmajevi.

U ukupnom plasmanu najuspešniji je bio Badminton klub Zmajevi sa 19 odličja. Od toga su osvojili po sedam zlatnih i bronzanih i pet srebrnih.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!