Saobraćaj

Integracija TAG uređaja sa Crnom Gorom

Lakše će se putovati kroz Crnu Goru. Tako bar tvrde iz JP „Putevi Srbije“ i kažu da su završene sve neophodne aktivnosti za tako nešto. One se odnose na integraciju TAG uređaja koji se koriste za naplatu putarine u Republici Crnoj Gori sa sistemom naplate putarine u Republici Srbiji.

“S obzirom na navedeno, 15. aprila 2024. godine od 13 časova, svi korisnici crnogorskih TAG uređaja koji izvrše registraciju na linku: OVDE nesmetano mogu da prolaze kroz sve naplatne stanice u Republici Srbiji bez zaustavljanja i putarinu plaćaju elektronski.

Takođe, obaveštavamo javnost da TAG uređaji iz srpskog sistema za naplatu putarine, po rečima nadležnih iz crnogorskog preduzeća „Monteput”, još neko kratko vreme neće biti u funkciji u Crnoj Gori zbog kašnjenja njihova dva integratora naplatnih sistema.

Puna produkcija i funkcionisanje srpskih TAG uređaja kroz crnogorski sistem za naplatu putarine koja zavisi od crnogorske strane, po rečima nadležnih, očekuje se tokom maja meseca tekuće godine” – navedeno je u saopštenju JP „Putevi Srbije“

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!