Vojska Srbije

Javni konkurs: kurs za podoficire

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su javni konkurs za osposobljavanje kandidata iz građanstva na kursu za podoficire. Konkurs je raspisan radi prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

Zainteresovani mladići i devojke imaju priliku da konkurišu za 200 podoficirskih radnih mesta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Opšti uslovi konkursa:

da je punoletan;
da je državljanin Republike Srbije;
da je zdravstveno i psihofizički sposoban za službu u Vojsci Srbije;
da ima srednje obrazovanje u trajanju od četiri godine;
da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa;
da nije osuđivan na kaznu zatvora u trajanju dužem od šest meseci;
da je rođen 1989. godine i kasnije;
da je bezbednosno proveren i da nema bezbednosnih smetnji za prijem u profesionalnu vojnu službu, u skladu sa propisima kojima je uređeno vršenje bezbednosne provere u Ministarstvu odbrane.

Na konkurs za podoficire mogu se prijaviti zdravstveno i psihofizički sposobni, punoletni državljani Republike Srbije koji pohađaju četvrti razred srednje škole ili imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina.

Konkurs je otvoren i za one koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Izabrani kandidati biće upućeni na kurs. Kurs traje devet meseci u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić” u Pančevu, centrima za specijalističku obuku Komande za obuku i jedinicama Vojske Srbije. Uspešnim završetkom stiču uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu i promovisanje u čin vodnika.

Rok za podnošenje prijave je do 30. aprila 2024. godine. Opšti i posebni uslovi za prijem, način konkurisanja, sprovođenje izbornog postupka, obrasci za prijavu i ostala neophodna obaveštenja o konkursu mogu se pogledati na linku OVDE.

izvor i foto:mod.gov.rs

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!