Pažnja !

Gimnazija u štrajku zbog filološkog

Gimnazija u štrajku… Zbog odluke Ministarstva prosvete da ove godine ne dozvoli upis u filološko odeljenje iz kruševačke Gimnazije najavljuju štrajkove upozorenja ukoliko odluka ne bude promenjena. Juče je održan štrajk upozorenja, i to tako što profesori nisu održali prvi čas u popodnevnoj smeni.

Sindikat Gimnazije je doneo odluku kojom je predviđeno da danas bude održan jednočasovni štrajk u prvoj smeni, dok bi u četvrtak bez prvog časa bile obe smene. Do tog dana bi Štrajkački odbor trebalo da obavestiti poslodavca i predstavnike Ministarstva prosvete o ostalim protestnim i štrajkačkim aktivnostima. Oni će uputiti i poziv ostalim sindikalnim organizacijama u Kruševcu i Srbiji da se pridruže štrajkačkim zahtevima Gimnazije.

Priča oko filološkog u kruševačkoj Gimnaziji još uvek nije rasvetljena do kraja. Kako je uopšte došlo do ovakve odluke Ministarstva pitanje je za kruševačku Školsku upravu i rukovodstvo Gimnazije. Bilo bi stvarno ružno ako neka interna komunikacija nije funkcionisala, ili su lični odnosi izazvali problem. Na kraju, opet ispaštaju dobra deca. Jer, ovo odeljenje su upisivali dobri đaci, oni iznad proseka. I po završetku školovanja u Gimnaziji obavezno upisivali studije i završavali ih lagano i sa uspehom.

Teško da će Ministarstvo menjati svoju odluku. To je prespora i prevelika birokratska mašinerija. Gimnazija je u štrajku, a u konačnom zbiru, iz još uvek nepoznatih razloga, Kruševac i Kruševljani su, metaforično, dobili neprijatnu i uvredljivu šamarčinu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!