DruštvoIz okruga

EU PRO+ donosi tri projekta u okrug

Tri lokalne samouprave iz Rasinskog okruga dobiće za tri projekta sredstva na konkursu “Infrastruktura za bolji kvalitet života”. Ovaj konkurs su raspisali Evropska unija i Ministarstvo za evropske integracije.

Opština Ćićevac je za projekat “Rekonstrukcija multifunkcionalnog igrališta u Ćićevcu” dobila 76.565 evra. Ukupna vrednost projekta je 91.372 evra. Projektom je predviđena rekonstrukcija multifunkcionalnog igrališta (1.380 m2) u centru Ćićevca. Cilj je poboljšanje uslova za održavanje opštinskih kulturnih i sportskih dešavanja.

Opština Trstenik je za projekat “Rekonstrukcija Doma zdravlja Dr Sava Stanojević” dobila 153.801 evro. Ukupna vrednost projekta je 180.943 evra. Ovaj projekat podrazumeva rekonstrukciju Doma zdravlja „Dr Sava Stanojević“ u Trsteniku. Cilj je obezbeđivanje kvalitetne i efikasne primarne zdravstvene zaštite za oko 10.000 pacijenata godišnje, kao i uslova za rad za 226 zaposlenih.

Za projekat “Izgradnja dečjeg igrališta u selu Bačina” Opština Varvarin je dobila 73.946 evra, dok će ostatak do 90.457 evra, kolika je ukupna vrednost projekta, biti obezbeđen iz lokalnog budžeta. Projekat predviđa izgradnju prvog dečjeg igrališta u selu Bačina (2.022 stanovnika) u opštini Varvarin. Tako bi se stvorio povoljan ambijent za decu i porodice i smanjile negativne demografske tendencije.

Osim ova tri projekta, sredstva u ukupnom iznosu od 5.529.953 evra za realizaciju infrastrukturnih projekata dobile su 34 lokalne samouprave iz Srbije.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!