BrusDruštvo

Dva predavanja u Brusu

Danas će Udruženje pčelara opštine Brus organizovati predavanje za pčelare. Cilj je edukacija pčelara i postizanju boljih rezultata u pčelarstvu na teritoriji opštine Brus. Tema je “Zimovanje pčelinjih društava i prolećni razvoj”. Edukator će biti Goran Jevtić, doktor pčelarstva iz Kruševca, a predavanje će biti održano u sali za sastanke opštine Brus sa početkom u 15:00 časova.

Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga iz Kruševca (ARRRO) će u Brusu održati besplatnu obuku za početnike u poslovanju. Obukaa će biti održana 26. i 27. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u sali opštine Brus, ul. Kralja Petra I br. 120.

ARRRO je akreditovana agencija i realizuje besplatne obuke za podršku mikro, malim, srednjim predizećima i preduzetnicima (MMSPP), kako postojećim tako i potencijalnim privrednim subjektima koji žele da otpočnu svoje poslovanje.

Obuka se radi se po metodologiji Razvojne agencije Srbije i sastoji se iz četiri modula:
– Profil uspešnog preduzetnika/motivacioni deo
– Pravni aspekti poslovanja
– Finansijski izvori finansiranja
– Poslovni plan

Cilj obuke je unapređivanje znanja i veština potencijalnih preduzetnika, podizanje nivoa preduzetničke kulture. Time se stvara mogućnost za pokretanje sopstvenog posla, otvaranje novih privrednih subjekata što će dovesti do smanjenja nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Posle završene obuke polaznici dobijaju sertifikate za završenu obuku iz modula „Obuka za početnike u poslovanju“ koji će im biti od važnosti pri konkurisanju kod programa za dodelu bespovratnih sredstava ili subvencija, raspisanih od relevantnih institucija koje su podrška razvoju preduzetništva i sektoru MMSPP.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!