DruštvoPažnja !Vesti

Da li vredi podsećati…?

Povremeno se na ovom mestu osvrćemo na rad onih koji su plaćeni da nas informišu. Nije reč o privatnim medijima, jer nema razloga za analizu njihovog rada. To su privatne firme i svako može da piše i objavljuje ono što želi, ukoliko to nije protiv zakona. Ovde je, još jednom, reč o sadržajima zvaničnog gradskog sajta na adresi www.krusevac.rs.

Osim različitih stvari koje su se ranije dešavale na pomenutom sajtu (kao što je npr. objavljivanje, pa uklanjanje pojedinih sadržaja koji su tokom vremena postali “neprijatni”), trenutno je aktuelno sledeće.

Već desetak dana je prošlo od kako je završen konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture (http://krusevac.rs/sr_cir/ks-info/aktuelnosti/6682-konkurs-kultura.html), a rezultati još uvek nisu objavljeni. Komisija je zasedala, rešenje je doneto, dobitnici su već otvorili namenske račune u Trezoru i očekuje se potpisivanje ugovora sa njima, ali rešenje nije objavljeno. Da li je u pitanju omaška ili namera, ne znam. U svakom slučaju, rešenje nema… A trebalo bi da ga bude.

Još jedna stvar bode oči i smeta. Pomenuta Internet lokacija grada je zamišljena (i tehnički realizovana) tako da informacije budu objavljivane na dva pisma, ćirilici i latinici, i dva jezika, srpskom i engleskom. Deo sadržaja koji postoji na ćirilici dostupan je i na latinici. Ali, dobar deo sadržaja postoji samo na ćiriličnoj verziji. Ne znam za razlog, ali tako je. Ali, ono što je stvarno tragično je engleska verzija sajta. Osim što sadržaja na engleskom, praktično, i nema, tehnička realizacija nije urađena na odgovarajući način. Tako u ovoj verziji sajta veliki deo horizontalnog menija za navigaciju u gornjem delu ekrana ima ispisan ćirilični tekst na srpskom jeziku. Uz to, i ostatak stranice je najvećim delom na pismu kojim se ne piše engleski jezik. Koliko će to pomoći onima koji žele da saznaju nešto o našem gradu, a ne govore srpski…? Ali, opet, kako sadržaja na engleskom ima vrlo malo (ako uspete da ih uopšte nađete), greška možda i nije tako velika: nula grešaka na nula sadržaja… A mi samo podsećamo da može i drugačije.

I tako, Kruševac ide dalje kroz vreme, a Kruševljani kroz prostor. Sele se, tamo negde, tamo gde svako zaradi novac kojim je plaćen za neki posao. Ima nas gde god zamislite. Samo nas je ovde manje i manje svakog dana.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa
Sasa
21.04.2017. 00:39

U Krusevcu, od devedesetih, Krusevljana ima sve manje i manje. A tuzna klika vlada nasim gradom: kakvi likovi (cast retkim izuzecima) – sad sam malo “prosetao” kroz gradsku upravu…. zavrsili neke skolice (vise… Dalje »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!