Saobraćaj

Apel povodom prvomajskih i uskršnjih praznika

Apel povodom prvomajskih i uskršnjih praznika koji je uputila Agencija za bezbednost saobraćaja prenosimo u celini:

Agencija za bezbednost saobraćaja poziva sve učesnike u saobraćaju da u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika budu dodatno oprezni u saobraćaju, jer se očekuje povećan obim saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju. Veći je intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj motocikala, bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka.

Analize koje sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja ukazuju na to da su najčešći faktori nastanka saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima u vreme prvomajskih praznika neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola.

Apelujemo na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Pešacima i biciklistima savetujemo da budu oprezni, uočljivi za druge učesnike i adekvatno osvetljeni. Mopedistima i motociklistima poručujemo da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige i zaštitnu opremu i poštuju propise. Vozače i putnike u automobilima podsećamo da su u obavezi da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima za decu.

Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na ulicama i putevima u našoj zemlji.

Dakle, poštovani sugrađani (ali i ostali!), odmorite se, opustite se, i pazite na sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!