DruštvoPlaćeni PRSaobraćaj

Apel iz Agencije za bezbednost saobraćaja

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja apeluju na sve učesnike u saobraćaju:

Imajući u vidu da je saobraćaj pojačan zbog završetka zimskog raspusta i povratka sa odmora, svi vozači moraju biti dodatno oprezni i adekvatno pripremljeni za zimske uslove vožnje.

Apelujemo na vozače da posebnu pažnju obrate na najmlađe učesnike u saobraćaju, da u zonama škola i u blizini pešačkih prelaza voze sporije i budu oprezniji.

Podsećamo da je ograničenje brzine u zoni škole 30 km/čas. Svako prekoračenje te brzine drastično smanjuje mogućnost da se izbegne nezgoda zbog produžetka zaustavnog puta i značajno utiče na posledice saobraćajne nezgode.

Takođe, podsećamo roditelje koji dovoze i odvoze decu u školu da zaustavljanje i parkiranje obavljaju na mestima propisanim za to i da svojim primerom uče decu bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i preporuke, da brzinu kretanja prilagode uslovima
saobraćaja i stanju puta, kao i vremenskim uslovima, da drže bezbedno odstojanje i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Svim đacima želimo srećan početak drugog polugodišta, a vozačima punu pažnju za volanom i dodatni oprez prilikom vožnje.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!