Kultura

AKC “Gnezdo” slavi šesti rođendan

AKC „Gnezdo” će, od 10. do 12. novembra, brojnim zanimljivim programima proslaviti svoj šesti rođendan!

Program:

10. novembar

17.30h izložba dečijih radova “Bivolje budućnosti” dečaka i devojčica sa teritorije Bivolja, uzrasta do 15 god.
+ La Luna plesna škola
18h dečiji šahovski turnir za katede u ubrzanom šahu. U pojedinačnoj konkurenciji snage će odmeriti mladi šahisti (dečaci i devojčice) koji su članovi škole šaha u okviru ŠK Kruševac i šahovske sekcije Osnovne škole Despot Stefan iz Gornjeg Stepoša.

11. novembar

17h tribina “Kultura nije u javnom interesu, a šta jeste?” Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (spisak učesnika biće naknadno objavljen)
20h predstava “Muškarčine”, kultna predstava Reflektor teatra (Bg). Duže od deset godina, na stalnom repertoaru. Izvedena u TRINAEST DRŽAVA, PEDESET GRADOVA i DESET SELA SRBIJE, više od 170 puta, uvek pred punim salama.
Šta je to muškost, šta znači biti „Pravi Muškarac“, ko vas je učio kako da budete muško, kako odrastaju dečaci u Srbiji, danas i u kakvoj su vezi muškost i nasilje – samo su neka od pitanja na koja ova predstava odgovara. Duhovita i potresna, postdramska i dokumentarna, predstava je nastala kroz šestomesečni istraživački proces, vezan za umetničko promišljanje koncepta roda, rodnih uloga, stereoptipa i načina na koje rodni stereotipi utiču na društvo.
21.30h rođendanska žurka + Ognia fire show

12. novembar

19h predstava “Krila” (Kš) Ova društveno angažovana predstava bavi se položajem osoba sa autizmom i njihovih porodica u našem društvu, a na njenoj realizaciji sarađivali su Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Kruševac, UG Fakiri sa juga, UG Nove forme, neformalna grupa mladih “Rtaći iz Kićblona” i AKC Gnezdo.

Ulaz na sve programe koji se organizuju za šesti rođendan AKC “Gnezdo” je besplatan.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!