Nova knjiga Darka Mihajlovića

Naš sugrađanin Darko Mihajlović, čovek koga prvenstveno znamo po satiričnim radovima i aforizmima koje piše i objavljuje u knjigama i na svom sajtu, aktivan je i na stručnom planu. Ovih dana je objavljena njegova nova knjiga pod naslovom “Srpska diplomatija o događajima u Makedoniji 1903 – 1904. godine”.

Ozbiljna knjiga, rezultat predanog naučno – istraživačkog rada, posvećena je temi koja je, do ovog izdanja, bila prilično zapostavljena. Sadrži pregled i analize događaja koji su bitno uticali na geopolitiku Balkana pred Balkanske ratove, istražuje međusobne odnose balkanskih država i produbljuje saznanja o istorijskim i društvernim odnosima onog vremena.

Čitaocu koji nije profesionalni istoričar ova knjiga može biti zanimljiva, jer u dobroj meri oslikava politiku velikih sila, kao i načine razmišljanja i odlučivanja u centrima moći sa početka 20-og veka. U svakom slučaju, knjiga za svaku preporuku.

3+
Podelite sa prijateljima: Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Postavi komentar

Budi prvi sa svojim komentarom!

Obaveštenje o
avatar