Ljudi

Kruševački kuvari iz Hemijsko – tehnološke škole šampioni 11. Etno sajma hrane i pića

Na republičkom takmičenju iz oblasti ugostiteljstva i turizma u Kragujevcu, učenici druge godine kuvarskog smera Hemijsko-tehnološke škole iz Kruševca su, predvođeni profesorom Goranom Kuzmanovićem, osvojili prvo mesto u svim kategorijama. Iza toga su, pre desetak dana, ostvarili veliki uspeh i na 11. Etno-sajmu hrane i pića u Beogradu: proglašeni su za apsolutnog pobednika.

“Prvo smo učestvovali na Republičkom takmičenju iz oblasti ugostiteljstva i turizma u Kragujevcu, na zboru turističko-ugostiteljskih radnika Srbije i tamo smo osvojili nekoliko zlatnih medalja u nekoliko disciplina i nekoliko pehara za sveukupnog pobednika u pojedinim disciplinama i u ekipnom takmičenju. Posle ovog takmičenja odmah se nadovezalo Međunarodno takmičenje u Beogradu na Etno-sajmu hrane i pića gde smo učestvovali u svih dvanaest disciplina, što se tiče oblasti kuvarstva, poslastičarstva i pekarstva i u svim disciplinama koje se tiču hrane smo osvojili prvo mesto i proglašeni smo za sveukupnog pobednika i na ovom Sajmu”, priča profesor Kuzmanović.

Na pomenutom Sajmu su učestvovali i učenici kruševačke Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Veselin Nikolić” i za sveukupni prikaz proizvoda osvojili diplomu za prvo mesto i pehar, a učenici i nastavnici ove škole na sajmu su učestvovali sa svim obrazovnim profilima.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!