Ekologija

Župljani protestovali za odbranu Rađevice

Juče su, za odbranu Rađevice i obustavu radova u kamenolomu, protestovali meštani sela Boturići, Grčak, Koznica, Pleš, Bzenice, Mitrovo Polje, Župe aleksandrovačke, Brusa i drugih mesta. Kamenolom je otvoren na potezu Skačak, između sela Grčak i Pleš. Skupu su prisustvovali i lokalni funkcioneri: Slavoljub Miljković, predsednik SO Aleksandrovac i dr Mirko Mihajlović predsednik opštine. Ovaj drugi se obratio okupljenim građanima sa apelom da se ne radikalizuje protest. Tvrdi da ima obećanja iz resornog ministarstva da će neko uskoro posetiti Rađevice i razgovarati sa nezadovoljnim meštanima. Takođe, u ponedeljak bi trebalo u Aleksandrovac da dođe i Zoran Drobnjak, direktor JP “Putevi Srbije”.

Ispred odbora za odbranu Rađevice prisutnima se obratio Marko Luković. On je ukazao na sve probleme sa kojima će narod biti suočen ako dođe do izgradnje kamenoloma. Predstavnici Odbora za odbranu Rađevice kažu da će sačekati najavljene posete i razgovore, i u zavisnosti od ishoda tih razgovora zavisiće dalje aktivnosti za odbranu Rađevice.

Inače, na Fejsbuku je formirana grupa SPASIMO RAĐEVICE. Grupa ima za cilj očuvanje zavičaja i prirode, i budno prati dešavanja oko ovog problema. Rad grupe možete pratiti OVDE

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!