Obrazovanje

Zbirke zadataka za pripremu male mature

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetni pregled objavili su i ove školske godine zbirke zadataka za pripremu završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Od danas, 24. januara, u prodaji će biti zbirke zadataka iz srpskog jezika i književnosti i iz osam maternjih jezika – albanskog, bosanskog, bugarskog, mađarskog, rumunskog, rusinskog, slovačkog i hrvatskog jezika, stoji na sajtu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja.

Takođe će moći da se kupe i zbirka zadataka iz matematike i zbirka zadataka iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. One su prevedene i na jezike nacionalnih manjina.

Cena kompleta, sve tri zbirke, iznosi 1600 dinara. Pojedinačno zbirka iz jezika košta 600 dinara, dok matematika i kombinovana zbirka koštaju po 500 dinara.

Zbirka iz srpskog/maternjeg jezika i književnosti i zbirka iz matematike sadrže po 450 zadataka. U takozvanoj kombinovanoj zbirci se nalazi ukupno 600 zadataka. Zadaci u zbirkama zasnovani su na obrazovnim standardima i raspoređeni su na tri nivoa postignuća – osnovnom, srednjem i naprednom.

Na kraju ovih priručnika nalaze se i rešenja zadataka, što učenicima omogućava da lakše prate kako napreduju. Ova izdanja će učenicima osmog razreda pomoći da samostalno vežbaju i proveravaju znanje. Ali, i da se upoznaju sa modelima po kojima se konstruišu zadaci za ispit koji je pred njima.

Podsetimo, proba male mature biće održana u školama u Srbiji 22. i 23.marta.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!