Vojska Srbije

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Ministarstvo odbrane Republike Srbije objavilo je opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju. Radi se o regrutima rođenim 2001. godine, i starijim. Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se i na teritoriji opštine Kruševac, u kancelariji Ministarstva odbrane. Uvođenje u evidenciju traje u periodu od 14. januara do 28. februara 2019. godine. Nakon tog datuma uvođenje u voju evidenciju vršiće se po pojedinčnom pozivu, tokom cele godine.

“Na osnovu člana 15. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2001. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.

Obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta (rođena od 1989. do 2000. godine), koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.”

U saopštenju Ministarstva odbrane stoji još da regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju prilikom regrutacije mora poneti ličnu kartu. Ukoliko je ne poseduje, na uvid može doneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet. U inostranstvu treba poneti važeću putnu ispravu.

Detaljnije informacije vezane za poziv za uvođenje u vojnu evidenciju mogu se naći na sajtu Ministarstva odbrane. Tu je omogućeno i preuzimanje Upitnika za uvođenje regruta u vojnu evidenciju i Prijave podataka o regrutima (http://www.mod.gov.rs/cir/8851/upitnik-za-uvodjenje-regruta-u-vojnu-evidenciju-i-prijava-podataka-o-regrutu-vojnom-obvezniku-8851).

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!