Saobraćaj

Vozači – oprez i zbog sebe i zbog policije

Vozači – oprez i zbog sebe i zbog policije tokom naredne nedeleje. Jer će pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovoditi pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila od 12. do 18. avgusta. Kako MUP saopštava, ova međunarodna akcija će početi u ponedeljak. Biće realizovana u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će koristiti sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim “presretačima”, a na auto-putevima će biti merena i prosečna brzina kretanja vozila. Tokom ove akcije brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policajci će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva. Takođe, svaki kontrolisani vozač biće testiran i na alkohol. Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima. To je još jedan važan razlog za dodatni oprez u vožnji za sve vozače.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!