Pažnja !

Ledeni dani su tu, vozači – oprez!

Hladni vazduh nam je u ponedeljak doneo malo snega, a u nastavku nedelje slede ledeni dani i jak mraz tokom jutra. Od danas do petka se savetuje poseban oprez u saobraćaju. Kolovozi i trotoari mogu biti klizavti pod poledicom i snegom. Na teritoriji cele Srbije je aktiviran žuti meteoalarm. U našem kraju nema, za sada, problema u saobraćaju.

Sneg u većini krajeva pada neprekidno gotovo 24h. Za to vreme je napadalo je između jednog centimetra snega na jugu Srbije, i čak 22 centimetra na severu u Sremskoj Mitrovici. Ipak, najviše snega i dalje ima na Kopaoniku – 24cm.

Jutros je u celoj Srbiji zabeležen umeren do jak mraz i u većini mesta pada sneg. U Kruševcu je jutros temperatura u 7 sati bila u minusu 8 stepena. Meteorolozi za danas očekuju  hladno vreme. Narednih dana ostaje veoma hladno, ali će padavine prestati, pa će biti sunčano. Noću temperatura i do -15 stepeni, danju ispod nula stepeni. Prema trentunim izgledima zimski talas će potrajati do kraja nedelje.

Prema poslednjim informacijama zadržavanja na našim graničnim prelazima su:
Na PUTNIČKIM terminalima:
1. Izlaz iz Srbije – oko 180 minuta (popunjen je međuprostor)
2. Ulaz u Srbiju – oko 30 minuta.

Podsećamo da je ovom vremenu zadržavanja potrebno dodati i vreme koje se provodi na hrvatskim terminalima, a koje je uvek dosta duže od onog na našim terminalima.

Na TERETNIM terminalima:
1. Izlaz iz Srbije – oko 180 minuta.
2. Ulaz u Srbiju – oko 30 minuta.
Novo vreme zadržavanja na ovom graničnom prelazu biće postavljeno odmah po dobijanju informacije od Uprave granične policije RS kada se to vreme zadržavanja bude razlikovalo od trenutno prikazanog na mapi.
Radno vreme ovog graničnog prelaza je 00-24č

Izvor: Uprava granične policije RS

Ovde možete pogledati izveštaj o stanju na putevima u našoj zemlji:

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!