Saobraćaj

Na putu obavezno korišćenje zimske opreme

Zbog najavljenih većih snežnih padavina i značajno nižih temperatura, narednih dana, Policijska uprava Kruševac apeluje na vozače da adekvatno pripreme svoja vozila za put uz obavezno korišćenje zimske opreme.

Podsećamo da je u uslovima snega, leda i poledice na kolovozima, obavezno korišćenje zimskih pneumatika čija dubina šare ne sme biti manja od 4 milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme lanci za sneg i drugi slični uređaji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe, apeluje na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje, kako prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem ne bi ugrozili sebe i druge učesnike u saobraćaju“, navodi se u saopštenju PU Kruševac.

Ovo je uobičajeni apel koji MUP šalje svake godine u vreme početka mrazeva i snežnih padavina. I to je njihov redovni posao. Na nama, svim učesnicima u saobraćaju, ostaje da treba strogo da vodimo računa o svemu. Jer, statistike su u poslednjim godinama sve gore i strašnije…

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!