Pažnja !

Vatrogasci apeluju: pažljivo, požari su mogući

Požari u stambenim objektima najčešće su uzrokovani lјudskim faktorom, nepažnjom i nemarom. Zbog toga apelujemo na građane da budu odgovorni, da ne ostavlјaju električne uređaje upalјene bez nadzora, kao i da budu obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva. To je juče poručio pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković.

On je precizirao da su najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne ili preopterećene elektroinstalacije. Isto tako i neispravni ili uklјučeni električni uređaji bez nadzora. Zato – samo pažljivo!

„Apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isklјučili električne uređaje. Posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje“, kazao je Milenković.

Istakavši da početak grejne sezone i njeno trajanje karakteriše povećan broj požara u stambenim objektima, Milenković je pozvao građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i komšijama. Da se ponašaju pažljivo i pametno.

„Pred početak i tokom trajanja grejne sezone proverite da li su dimnjaci i ložišta očišćeni. Budite obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva. Ne ostavlјajte bez nadzora grejalice i druga grejna tela. Ali i vodite računa da se u njihovoj blizini ne nalaze zapalјivi materijali“, poručio je Milenković.

On je pozvao građane da u slučaju požara odmah pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193, stoji u saopštenju MUP-a.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!