Iz okrugaTrstenik

Vanredno stanje u opštini Trstenik

Na području Rasinskog okruga i grada Kruševca u protekla dva dana palo je preko 40 litara kiše po metru kvadratnom. To je uslovilo da poraste vodostaja na rekama i bujičnim vodotokovima u čitavom okrugu i izazvalo dosta problema. Od sinoć je proglašeno vanredno stanje u opštini Trstenik.

Nivo vode Zapadne i Južne Morave kod Kruševca su za sada ispod granice redovne odbrane od poplava. Ipak, prema podacima lokalnog štaba za vanredne situacije, u naseljenom mestu Jablanica poplavljeno je više porodičnih gazdinstava. Reka Rasina je u poslednja 24 sata nadošla za metar, čemu je delom doprinelo i ispuštanje viška vode iz jezera Ćelije.

Kako stvari stoje, najteže je u Trsteniku. Vlasnicima plovila na Zapadnoj Moravi izdato je upozorenje da ih uklone ili dodatno pričvrste zbog poplavnog talasa koji se očekuje tokom ovog jutra. U gornjem toku Zapadna Morava se već izlila na nekoliko mesta, pa je Trstenik danas na udaru nadolazeće bujice. Vanredno stanje u opštini Trstenik će trajati sve do prestanka opasnosti od poplave.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!