Pažnja !Zdravlje

Odluka kriznog štaba: obavezno nošenje maski u javnom prevozu

Od danas je u Srbiji obavezno nošenje maski u javnom prevozu. Korišćenje zaštitnih maski se odnosi i na gradski, i na medjugradski prevoz. Onim putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva. To je odluka Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

U saopštenju izdatom posle sednice štaba stoji da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci. Građani će moći da koristie i pamučne maske za višekratnu upotrebu i slično.

Krizni štab je, uz ovo, uputio i preporuku građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske. Poseban naglasak je stavljen na pošte, banke, javne institucije, prodavnice i tržne centre. I u narednim danima će razvoj epidemiološke situacije da se prati sa velikom pažnjom. Građani će o svemu biti redovno i blagovremeno obaveštavani.

Virus COVID-19 nije nestao. On je i dalje aktivan, čak i pojačano u odnosu na bliži protekli period. Potrebno je da svi i dalje mislimo o merama zaštite kako bi sve bilo rešeno što pre. Obavezno nošenje maski u javnom prevozu je samo jedna od mera kojih se treba pridržavati svakodnevno.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!