U Trsteniku osnovano udruženje invalida

Sredinom oktobra ove godine u Trsteniku je osnovano Udruženje “Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom”. Cilj ove organizacije je promovisanje filozofije samostalnog života za osobe sa invaliditetom zasnovane na socijalnom principu, kao i ostvarivanje ljudskih prava osoba sa invaliditetom. Udruženje je obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i tom prilikom se prikazalo u javnosti sa svojim planovima i akcijama.

Udruženje je sprovelo kreativnu radionicu iscrtavanja balona. Te balone su članovi delili građanima na ulici sa pisanim porukama. U organizaciji radionice učestvovalo je i udruženje “Centar u boji”. Akcija na ulicama Trstenika skrenula je pažnju šire javnosti na postojanje udruženja invalida čiji je najveći cilj da na teritoriji opštine Trstenik razvije uslugu personalne asistencije.

Ovo je deseto po redu osnovano udruženje invalida u Srbiji koje se bavi problemima samostalnog života invalida. Udruženje nema svoje prostorije za dalje aktivnosti i druženje svojih članova i na tome će dalje raditi.

Podelite sa prijateljima: Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Skip to content