Obrazovanje

Upis u srednje škole

Kraj nastave za učenike osmih razreda osnovnih škola predstavlja početak priprema za završni ispit i upis u srednje škole. On će se polagati za petnaestak dana. U Kruševcu će na završni ispit izaći 1.314 djaka. Taj broj za Rasinski okrug je 2.264 osmaka. Na drugoj strani, broj mesta za upis u srednje škole je veći: u srednjim školama je na raspolaganju 2.580 mesta.

Osmaci koji žele upis u specijalizovana odeljenja ili umetničke škole polagali su prijemni ispit već ovog vikenda. Konačni rezultati sa prijemnih ispita biće objavljeni u petak, 7. juna. Posle toga svi učenici završnog razreda osnovnih škola polažu završni ispit. Prvi je po planu test iz srpskog (maternjeg) jezika, u ponedeljak 17. juna. Sledećeg dana polagaće se test iz matematike. Kombinovani test je zakazan za 19. jun.

Svi konačni rezultati završnog ispita biće poznati u četvrtak, 27. juna. Narednog dana je predviđen upis učenika u muzičke i baletske škole. Tokom 28. i 29. juna će osmaci predavati popunjene liste želja sa odabranim školama, smerovima i profilima. Konačno, 7. jula će biti objavljen raspored učenika po školama, smerovima i profilima. U naredna dva dana je zakazan prvi upisni krug. Popunjene liste želja za drugi upisni krug predavaće se 8. jula, a 10. jula će biti objavljen raspored učenika iz drugog upisnog krugu. Dan kasnije se obavlja i drugi upisni krug, čime će upis biti u potpunosti okončan.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!