Sport

Odbojkaški klub Napredak 037 istupa iz takmičenja

Odbojkaški klub Napredak 037 istupa iz takmičenja Prve lige Srbije. Klub je obavestio javnost da zbog finansijskih problema ne može da nastavi takmičenje u ovom rangu.

“Odbojkaški klub Napredak 037 iz Kruševca na sednici Izvršnog odbora održanoj dana 30.05.2019. doneo je odluku da muška seniorska ekipa našeg kluba istupa iz takmičenja Prve lige Srbije. Ovaj nepopularan potez nije donet ishitreno. Naprotiv, dugo smo u klubu vagali šta i kako da učinimo, ali prosto okolnosti su takve da je bilo potrebno doneti odluku sada, a ne biti neozbiljan i to učiniti na početku ili tokom sezone.

Za kratko vreme Napredak 037 je učinio mnogo i prešao veliki put. Velikim radom vratili smo Kruševac na odbojkašku mapu Srbije. Sstali smo uz rame sa najboljima i pokazali da ovaj grad i region ima talenata i da se odbojka voli.

Ipak, igranje Prve lige zahteva i određena finansijska sredstva koja naš klub u ovom trenutku nema. Svesni smo da je budžet takav kakav je. Nismo ljuti ni razočarani. Jednostavno društveni trenutak je takav. Odbojka nema moć nekih drugih sportova, nismo zanimljivi ni donatorima ili sponzorima, pa je i sa te strane izostala pomoć za jačanje klupskog budžeta. U takvim okolnostima odlučili smo se na potez koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ali je jedino realan.

Mi ćemo nastaviti da okupljamo dečake iz Kruševca i okoline u našu Školu odbojke. Radićemo sa njima dok ne stasa neka nova generacija za prvoligaško društvo, a uslovi budu bolji nego što su trenutno.

U međuvremenu, naša ženska seniorska ekipa je kroz kvalifikacije stigla do Druge lige grupa “Zapad”. Finansijski je i to zahtevno takmičenje, a nastupi oba tima su u ovom trenutku za nas neizdrživi. Sa ženskom ekipom nastavljamo takmičenje, što je donekle razumljivo, ako se zna koliki uspon ima ženska odbojka. Baza je sve veća, pa i to omogućava da ovaj deo kluba radi i razvija se na pravi način.

Žao nam je kruševačke publike što je ostavljamo bez mogućnosti da gleda prvoligašku odbojku. Ali, molimo za razumevanje i verujemo da će se u budućnosti Napredak 037 vratiti na staze stare slave. Pozivamo da u narednom periodu naša verna publika podrži žensku ekipu u daljem napredovanju ka Prvoj ligi Srbije.

Zahvaljujemo se svima koji su pomagali i sada pomažu klub, a onima koji nas budu nasledili u takmičenju želimo mnogo sreće i uspeha”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora OK Napredak 037.

OK Napredak 037 je u protekle dve sezone nastupao u Prvoj ligi Srbije, drugom rangu takmičenja u našoj zemlji. U prošloj sezoni kruševački odbojkaši su osvojili sedmo mesto u konkurenciji 12 ekipa i istupanje iz lige je veliki korak nazad za kruševačku odbojku.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!