Kultura

Ulični teatar za decu

Dečiji KUT – dečiji kruševački ulični teatar, oduševio je prolaznike u ulici Majke Jugovića. Juče od 18.30 mališani od 7 do 14 godina su u polučasovnoj izvedbi teatra na otvorenom prikazali svoja glumačka umeća. To su uradili kroz niz dikcijskih vežbi, vežbica scenskog pokreta, prostornih, vežbica oslobađanja, imitativnih, duo scena…

“Radi se o jednom glumačkom paprikašu ili bućkurišu”, rekla je Jovana Djorić, dipl. glumica koja je radila na osmišljavanju vežbica i izvedbi sa decom.

Iz onoga što se moglo videti, Kruševac i dalje ima neizmeran broj mladih glumačkih talenata. Ono što je sinoć bilo prikazano najavljuje neka nova imena na srpskim pozorišnim scenama i filmskom platnu.

Šteta je samo što trenutna situacija sa pandemijom nije dozvolila svoj deci da učestvuju u sinošnjem izvođenju, kao ni bliže prisustvo publike.

Poštovanje svih propisanih mera sprečilo je onu povratnu energiju iz publike. Ali, mališani su se, i pored toga, odlično snašli u svojim ulogama.

Ulični teatar je bio zabavan i poučan. Pravi način da se deca odvoje od teefona, video igrica i posvete drugim aktivnostima.

Sve što smo videli bio je deo projekta koji je finansirala lokalna samouprava, u okviru konkursa raspisanog za ovu godinu.

Realizaciju potpisuje Udruženje “Nove forme” koje vodi Jovana Đorić.

Jovana Đorić

Subscribe
Obaveštenje o
guest
2 Komentari
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Srdjan
Srdjan
23.07.2020. 14:26

Ta ulica se ne zove po Jevrosimi!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!