Društvo

Trinaest javnih poziva NSZ

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je juče 13 javnih poziva/konkursa. Putem njih će, kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima, biti uključeno 21.205 lica. Od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica. U njih spadaju mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu  viška zaposlenih.

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra ove godine. Rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom je 31. decembar. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 10. aprila. Rok za podnošenje prijava potencijalnih izvođača javnih radova ističe 27. marta. Javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju je do 31. oktobra.

Za ove namene planirano je izdvajanje 6,3 milijarde dinara. Kao i prethodnih godina, 550 miliona dinara izdvojeno je za osobe sa invaliditetom. Dodatna sredstva biće obezbeđena iz budžeta jedinica lokalne samouprave za učešće u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška,  podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu www.nsz.gov.rs.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!