Kultura

Snažne poruke sa scene

Snažne poruke sa scene čule su se sinoć u AKC Gnezdo. Tamo je izvedena predstava nazvana “Pisma prijateljstva” koja je nastala u okviru istoimenog projekta. Projekat finansira EU, a realizuju ga Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac – CINK i UG Zenicablog iz Zenice. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje kruševačka glumica Jovana Đorić, dok u predstavi igraju Isidora, Katarina, Ognjen i Pavle.

Predstava je izvedena premijerno i naišla je na izuzetan odziv prisutnih. Mlađani glumci (devojke završavaju sedmi razred osnovne škole, a momci – mlađi srednjoškolci) su pokazali izuzetnu zrelost u izvođenju zahtevnog teksta. Na visini su bili i drugi glumački elementi koji se, inače, stiču vremenom i iskustvom, ali je talenat ovih mladih ljudi neverovatan i prevazilazi neka od tih ograničenja. Takva je bio i ritam i energija sa kojom su izveli komad. Pred njima je, evidentno, sjajna budućnost na sceni.

Posle ovog izvođenja, predstava se seli u Zenicu, gde će, tokom narednog vikenda, biti izvedena na Maloj sceni Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice. Snažne poruke sa scene koje donosi ova predstava biće upućene i zeničkoj publici.

Snimak kompletne predstave možete pogledati ovde:

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!