Društvo

Skuplja putarina i najava radova

U Skupštini Republike Srbije usvojena je izmenu Zakona o korišćenju javnih dobara. Ovim se cena putarine u Srbiji povećava za 12%. Zakon stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku. Skuplja putarina nije najvažnija vest za Rasinski okrug. Ono što je važno za “čarapane”, usvojen je i zakon o izgradnji autoputa E-761 (deonica Pojate – Preljina u dužini od 110 kilometara). Za realizaciju tog projekta u budžetu Srbije za 2019. godinu planirano je krediteno zaduženje kod stranih korporacija i fondova. Iznos zaduženja je 800 miliona evra .

Ovaj tzv. “Moravski koridor” povezaće sva veća naseljena mesta u regionu: Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak. On će biti direktna veza između Koridora 10 i 11. Poboljšaće internu povezanost zapadnih i jugozapadnih sa južnim i jugoistočnim delovima Srbije, ali i dalje sa Bugraskom, Grčkom i Turskom.

Prema ranijim izjavama, već u julu bi mogla početi izgradnja. Ona će, kako je planirano, trajati oko dve i po godine. U Moravski koridor su uključena tri projekta. Biće to izgradnja auto – puta, regulacioni radovi na Moravi i okolnim vodotocima, i uz to izgradnja telekomunikacione magistrale koja će pratiti trasu puta.

Ovaj poduhvat smo i na ovim stranicama najavljivali mnogo puta. Možda je, najzad, došlo vreme da se zaista i krene sa radovima. Skuplja putarina je standardan način za punjenje budžeta…

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!