Kultura

“Sinhronicitet” Dejana Aksentijevića u Galeriji

U Umetničkoj galeriji Kruševac će sutra biti otvorena izložba Dejana Aksentijevića “Sinhronicitet”. Obuhvaćeni su radovi nastali od 2009. godine koji predstavljaju presek umetničkog delovanja autora. Biće izložene instalacije, objekti, fotografije i video.

Objedinjavanjem radova pod zajedničkim naslovom autor ih povezuje i različitim znacima koje sam prati, kroz događaje i situacije na koje obraća pažnju i kojima daje sopstveno ali opšte značenje u intuitivnom prepoznavanju i razumevanju stvarnosti. Na izložbi su grupisani oko uočavanja i interpretiranja odnosa nastajalih u osluškivanju prirode, svakodnevnog života, te prošlosti kao opšte i lične istorije.

Dejan Aksentijević je rođen 1963. godine u Kruševcu. Član je ULUS-a i sekcije proširenih medija od 2012. i Udruženja likovnih umetnika Kruševca od 2014. godine. Bavi se videom, instalacijama, fotografijom. Samostalno izlaže od 2010. u Kruševcu i Beogradu. Učestvovao na grupnim izložbama kruševačkih umetnika, redovno na Trijenalu proširenih medija u Beogradu, izložbama ULUS-a i dr. 2010. 2014. Radovi su mu uvršteni i u uže selekcije izložbi: Gallery The Invisible Dog, New York, Brooklyn 2010. i Gallery Assab One, Milan, Italy 2014.

Otvaranje je sutra, u 19.00, a izložba radova Dejana Aksentijevića će biti otvorena do 8. oktobra.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!