Kultura

Zoran Komatinović izlaže u Umetničkoj galeriji

Kruševači umetnik Zoran Komatinović će izlagati u Umetničkoj galeriji. Njegova izložba pod nazivom “Futurologija 2” će biti otvorena 24. septembra u 19.00. Ona obuhvata slike, fotografije i video zapise, dela koja su nastajala u poslednje tri decenije.

Od prvih izložbi devedesetih godina na kojima je predstavljao svoje radove, Zoran Komatinović je prikazivao raznovrsnost izražavanja, ogromnu energiju i potrebu za stvaranjem. Na tom višedecenijskom putu kretao se sa dubokim uvažavanjem za umetnost 20. veka, najpre nadrealizma, i, potom, umetnike polovine veka, čije je stvaralaštvo označavalo izjednačavanje života i umetnosti.

Kao svojevrsno putovanje kroz vreme ova izložba spaja različite kulture, nemačku i srpsku. U njima Komatinović odrasta i stvara, povezuje i različite izražajne mogućnosti ostvarene kroz sliku, crtež, kolaž, instalaciju, fotografiju, video zapise.

Zoran Komatinović  je rođen 1967. godine u Prokuplju. Od 1971. godine živi u Nemačkoj, u Majnhamu, gde maturira. Od 1987/88. bavi se filmom i fotografijom, potom i slikarstvom. U periodu 1988-93. studira filozofiju i etnologiju na Univerzitetu u Hajdelbergu (Nemačka). Vanredne studije na slobodnim umetničkim akademijama u Majnhamu i Visbadenu, pohađa na 1999/2000. Od 1998. godine član je Nemačkog udruženja umetnika (KSK). Izlaže od 1990. godine u Nemačkoj, potom u Srbiji. Član je ULUS-a od 2009. godine. Živi i radi u Kruševcu.

Izložba traje do 6. oktobra.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!