Društvo

Novi projekat Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga

Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga predstavila je svoj novi projekat “Jačanje međuinstitucionalne saradnje i kadrovskih kapaciteta relevantnih subjekata regionalnog razvoja u Rasinskom okrugu”.

Ukupna vrednost projekta, koji će trajati godinu dana, je 2.250.000 dinara. Polovinu sredstava obezbedila je Razvojna agencija Srbije, a drugu polovinu ARRRO.

Projekat će imati edukativni karakter za 20 polaznika iz šest lokalnih samouprava Rasinskog okruga. Na osam radionica učiće o praktičnoj izradi projekata za EU. Po završetku projekta svako će napisati po jedan, tako da ćemo imati 20 spremnih projekata“, kaže Aleksandar Šaronjić, menadžer projekta.

Projekat – detalji

U okviru projekta planirana je i edukacija novinara na temu regionalnog razvoja i evrointegracija, a biće organizovan i okrugli sto “Regionalizacija Srbije – da ili ne?”.

Radićemo i na umrežavanju partnera na regionalnom nivou, podizanju sopstvenih kapaciteta kroz obuku kao i na stvaranju inicijativa za učešće na zajedničkim projektima”, dodaje Šaronjić.

Jedan od bitnih elemenata projekta je i širenje ideje o potrebi priključenja Srbije Evropskoj uniji od koje je naša zemlja, kroz različite fondove, dobila 176.000.000 evra.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!