Pažnja !

Sedam dana pojačane kontrole saobraćaja

U narednih sedam dana, u periodu od 16. do 22. juna ove godine, na teritoriji Republike Srbije MUP će sprovoditi akciju pojačane kontrole saobraćaja. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, će se usmeriti na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. U okviru akcije, u subotu, 19. juna, po prvi put će biti realizovana i akcija pod nazivom “Alcohol and Drugs Marathon”. Tada će tokom 24 časa neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan je od najvećih problema bezbednosti saobraćaja u većini evropskih zemalja, uključujući i Srbiju. Reč je o prekršaju koji, uz prekoračenje brzine, najviše doprinosi izazivanju saobraćajnih nezgoda i težini posledica.

S druge strane, prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u ogromnom je porastu u svim evropskim zemljama. U Srbiji je broj sankcionisanih vozača od početka ove godine gotovo tri puta veći u odnosu na isti period prošle godine. Policijski službenici saobraćajne policije su od početka ove godine iz saobraćaja isključili oko 18.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 700 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Akcija saobraćajne policije koja će trajati od 16. do 22. juna istovremeno će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije mreža saobraćajnih policija Evrope.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!