AleksandrovacZdravlje

Zbog korone vanredno u Aleksandrovcu

Kako mediji prenose, usled pogoršane epidemiološke situacije, opština Aleksandrovac uvela je danas vanrednu situaciju zbog korone. To je posledica poslednjih podataka iz Zavoda za javno zdravlje Kruševac. Podaci kažu da je u opštini Aleksandrovac COVID-19 potvrđen kod nešto manje od 300 lica od početka epidemije i podaci su više nego zabrinjavajući. U odnosu na čitav Rasinski okrug, Aleksandrovac nosi oko 40% inficiranih. To je veliki procenat u odnosu na veličinu opštine, pa su nadležni bili prinuđeni da što pre uvedu vanrednu situaciju.

– Trenutno imamo 31 slučaj i čekamo rezultate za još 10 lica. Imamo i šestoro hospitalizovanih sa naše teritorije. Najgore je što smo prekjuče od 17 testiranih imali 13 pozitivnih rezultata, što je indikator da je situacija vrlo ozbiljna. – kažu iz opštine Aleksandrovac.

Opštinski štab za vanredne situacije donosio je zaključke koji se odnose na preporuke o nošenju zaštitnih maski na otvorenom, radu ugostiteljskihi trgovinskih objekata do 21 sat i prisustvu do 30 lica u zatvorenom prsotoru. I pored toga, preporuke nisu poštovane, kažu inspektori, i situacija je sada teška.

Mediji prenose i da je epidemija uzela maha u nekim od velikih župskih firmi. Njima je preporučeno da zbog korone rade skraćeno, kao i da proces proizvodnje organizuju u manjim grupama i u smenama.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!