Sport

Ribolovačko nadmetanje na jezeru Ćelije

Nastupajući vikend, 16. i 17. jun 2018. godine, na jezeru Ćelije je rezervisan za takmičenje u sportskom ribolovu. Ribolovci će se nadmetati u disciplini “Feeder”. Ovo je državno – izborno takmičenje za koje je učešće ostvarilo 36 takmičara iz cele Srbije.

Danas je na jezeru zvanični trening, a u subotu 16. juna i nedelju 17. juna ide prvo i drugo kolo u sportskom ribolovu u disciplini “Feeder”. Sve počinje prozivkom u 07:30 časova i ulaskom takmičara u bokseve oko 08:00. Očekuje se da sve traje do oko 15:00 časova.

Organizaciju kao domaćini potpisuju ribolovci iz Trstenika.

Šta je feeder ribolov?

Feeder ribolov je tehnika ribolova koja je nastala u Engleskoj. Tamo su ribolovci eksperimentisali sa dubinskim načinom ribolova na hranilicu, i tragali za pravim indikatorom trzaja. Ova tehnika je tako počela da se razvija i usavršava sve dok nije dostigla današnji oblik. Kako se pokazala kao vrlo lovna i atraktivna tehnika ubrzo su je prihvatili ribolovci u čitavom svetu.

Fider pecanje je dubinski način ribolova sa hranilicom, gde se koriste štapovi sa osetljivim vrhovima koji služe kao pokazivači trzaja. Mnogi ljubitelji ove tehnike vole da kažu da je to spoj dubinskog ribolova i plovka, jer ova tehnika dozvoljava daleke izbačaje i pravilno plasiranje hrane i mamaca, a putem osetljivih vrhova u drečavim bojama ova tehnika ima i karakteristike plovkarenja.

Feeder tehnika se uspešno primenjuje na stajaćim i tekućim vodama. Cilj ove tehnike je precizno i konstantno zabacivanje hranilice. Tako se hrana plasira na što manjoj površini i time privulači i zadržava jato riba na željenom mestu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!