Društvo

Radovi u Kosovskoj ulici

Radovi u Kosovskoj ulici će, prema najavi koja je stigla iz “Vodovoda”, početi ovog vikenda. Pristiglu informaciju prenosimo u celosti:

“Zbog radova na rekonstrukciji Kosovske ulice u okviru koje će biti odrađena celokupna kolovozna konstrukcija, trotoari, atmosferska kanalizacija kao i vodovodna i toplovodna mreža, JKP Vodovod Kruševac u narednom periodu izvršiće više obimnijih radova na ovom potezu.

Kako se priključak za vodu Opšte Bolnice Kruševac nalazi u ovoj ulici, u protekle dve nedelje aktivno smo radili na izgradnji novog vodovodnog priključka za Bolnicu iz ulice Gruje Kapetana. Odatle će se, dok traju radovi u Kosovskoj, vršiti snabdevanje ove zdravstvene ustanove. Na ovaj način uspostavljena je sigurnost konstantnog vodosnabdevanja gradske Bolnice i sa rezervoara Bagdala i sa rezervoara Lipovac.

Radovi u dužini od 270m od Nemanjine do Stahinjićeve ulice počeće u nedelju zatvaranjem vodovodne linije na raskrsnici Kosovske i Nemanjine ulice. Zbog toga će u periodu od 9 do 16 h bez vode biti Kosovska i deo Nemanjine ulice.

U periodu od ponedeljka do četvrtka radiće se prevezivanje svih postojećih vodovodnih priključaka u deonici od Nemanjine do Strahinjićeve ulice. U prepodnevnim satima doći će do prekida vodosnabdevanja .

Nakon završenih radova prevezivanja priključaka, počeće se sa svim predviđenim radovima na ovom potezu. Radovima u Kosovskoj ulici predviđeno je da se ukupna dužina postojećeg azbesnog cevovoda od 650m zameni duktilnim, a uporedo sa njim radiće se dva poprečna cevovoda za obezbeđivanje priključaka u dužini od 1300 m.”

Radovi u Kosovskoj ulici, relativno skoro “sređivanoj” će, kako očekuju vozači, izazvati velika saobraćajna zagušenja. Posebno kad se uzme u obzir da je dobar broj gradskih saobraćajnica raskopan ili u lošem stanju. A jesenji klimatski uslovi nam uskoro predstoje…

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!