Sport

Sportska nadmetanja invalida

Sportska nadmetanja invalida su postala redovna. Tako je u četvrtak 24.10.2019. u organizaciji Sportskog saveza invalida Srbije, održano Prvenstvo Srbije u pikadu u Valjevu. Na održanom prvenstvu, učestvovalo je 16 ekipa iz cele Srbije. Među njima i članovi Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševca: Aleksandar Sokolović, Veroljub Smiljković i Vojislav Vukašinović. Ovo je bilo njihovo prvo učešće na turniru u pikadu i uspeli su da osvoje 6.mesto.

A u subotu 26.10.2019. u Kruševcu će se održati 2. kolo 2. Lige u kuglanju za slepe i slabovide u kuglani Sportskog centra Kruševac. Pored članova Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševac, Međuopštinske organizacije slepih Kruševac, takmičiće se i ekipe iz Novog Sada, Beograda i Bora.

Istog dana na Ćelijskom jezeru će se održati prvi Kruševački turnir u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom. Na njemu će, pored dve ekipe iz Kruševca, da učestvuju i ekipe iz Ćićevca i Topole. Ovo je prvi turnir u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom koji organizuje Sportsko udruženje sportskih ribolovaca osoba sa invaliditetom „Čarapani“. U saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Kruševac i D.o.o. Rasina plus, učestvovać i ekipe iz drugih gradova. Tedencije Udruženja sportskih ribolovaca osoba sa invaliditetom „Čarapani“ jeste da se taj turnir omasovi.

Želimo da naredne godine ugostimo veći broj ekipa i da svake godine organizujemo takmičenje barem jednom godišnje u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom na jezeru Ćelije. Sportski ribolovci sa invaliditetom iz Kruševca učestvuju svake godine na više takmičenja i turnira u sportskom ribolovu po Srbiji. Njih organizuju lokalna sportska udruženja u sportskom ribolovu. Učestvuju i na državnom prvenstvu u organizaciji Sportskog saveza invalida Srbije. Udruženje sportskih ribolovaca osoba sa invaliditetom „Čarapani“ je osnovano ove godine i ovo je prvi turnir u sportskom ribolovu u njihovoj organizaciji.

Sportska nadmetanja pomažu invalidima u socijalizaciji, ali i doprinose njihovom zdravlju.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!