Društvo

Sredstva i obuka za pokretanje posla interno raseljenim licima

U okviru projekta “Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo*”, u toku je javni poziv namenjen interno raseljenim licima koja su zainteresovana za povratak na Kosovo i Metohiju sa teritorije gradova i opština: Kruševac, Kragujevac, Kraljevo, Čačak, Raška, Aranđelovac, Trstenik, Vrnjačka Banja, Vranje i Bujanovac, a koja mogu da konkurišu za opremu, mašine i alate u vrednosti od 2,500 evra kao i za obuku za pokretanje posla.

U okviru javnog poziva, ASB organizuje prezentacije u pomenutim opštinama i gradovima, a prva je planirana za četvrtak, 12. septembar u Kruševcu. Mogu prisustvovati interno raseljena lica koja su zaiteresovana za ovu temu. Oni će dobiti sve potrebne informacije, odgovore na pitanja i uputstva za prijavu. Tom prilikom, prisutnima će se obratiti predstavnici ASB-a, CenTrir-a i Grada Kruševaca, koji zajedno implemetiraju projekat na ovoj teritoriji.

Kroz poziv će biti obezbeđena oprema za 54 porodice i obuka za pokretanje posla za 90 porodica. Oprema i programi obuka će interno raseljenim licima poboljšati mogućnosti za zapošljavanje i stvaranje prihoda, kako bi se doprinelo održivosti njihovog povratka.

Sve informacije o ovom Javnom pozivu, prijavni upitnik kao i spisak dokumentacije koju je potrebno priložiti možete naći na i veb sajtu i društvenim mrežama organizacija ASB i CenTriR kao i na veb sajtu Grada Kruševca. Rok za podnošenje prijava je 15. oktobar 2019 u 16.00 časova.

Prezentacija će biti održana u Skupštinskoj sali Grada Kruševca, I sprat, Gazimestanska 1 sa početkom od 12h.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!